Frågor & svar

Frågor & Svar om skalp- mikropigmentering

Läs om vanliga frågor och svar om SMP (Scalp Micropigmentation).

Vad är SMP behandling?

SMP står för scalp micropigmentation och är en specialutvecklad kosmetisk pigmenteringsteknik som är utformad under de senaste 10 åren för att hjälpa människor som lider av olika typer av håravfall. Genom att använda speciella pigment och en sofistikerad teknik, replikerar SMP på ett mycket realistiskt sätt effekten av ett kort trimmat hår alternativt öka densiteten i längre hår genom att föra in pigment i huden. Behandlingen kräver ingen operation och är dessutom ett prisvärt alternativ till andra behandlingar, som hårtransplantationer eller regelbunden användning av läkemedel eller andra produkter mot håravfall.

Hur många behandlingar och hur lång tid tar det?

Antalet behandlingar kan variera beroende på individuella faktorer såsom graden av håravfall och önskad täckning. Generellt krävs det vanligtvis 2-3 behandlingar för att uppnå det önskade resultatet. En konsultation kan ge en bättre uppskattning av antalet behandlingar som behövs för att uppnå dina önskemål.  Den första behandlingen tar ca 3-4 timmar beroende på område, och efterföljande behandling ca 2-3 timmar

Hur länge håller resultaten?

Resultaten av en skalp-micropigmentering varierar beroende på flera faktorer, såsom hudtyp, livsstil och eftervård. Men i allmänhet kan man förvänta sig att resultatet håller i flera år, vanligtvis upp till 4-6 år, innan en touch-up behandling kan behövas för att upprätthålla det optimala resultatet

Gör behandlingen ont?

De flesta upplever bara lindriga besvär som påminner om kliande eller stickande känsla, För klienter som upplever mer obehag kan vi erbjuda bedövningskräm för att hantera smärtan. För de flesta krävs dock ingen bedövning.

Hur skiljer sig SMP från en traditionell tatuering?

Skalp mikropigmentering skiljer sig på flera sätt från en traditionell tatuering. För de första så är de pigment vi använder speciellt utformade för denna process och ändrar inte, som vanlig tatueringsfärg, färg efter injicering. För de andra använder vi speciella tekniker för att kontrollera nålens djup, hastighet och penetration, snarare än att använda en traditionell spole eller roterande maskin, pigmenten som förs in i huden ligger på grundare nivå än i traditionella tatueringar. SMP har utformats speciellt för att dölja håravfall.

Fungerar SMP för långt hår?

Mikropigmentering kan utföras på personer med både kort och långt hår. Vi pigmenterar en illusion av små hårsäckar vilket gör att håret ser fylligare och tjockare ut vilket ökar densiteten oavsett längd. Det är dock viktigt att tänka på att mikropigmentering inte kan återskapa hår där det inte finns något, utan snarare ger en illusion av tätare hårväxt.

Hur kommer jag se ut direkt SMP behandlingen?

Området där vi pigmenterat kommer att få en liten rodnad under 2-5 dagar, dessutom kommer pigmenteringen vara mörkare i upp till 7 dagar efter behandling. Därefter blir pigmenten ljusare och mjukare allteftersom hudens naturliga exfolierings process återskapar nya celler i huden.

Hur mycket kostar behandlingen?

Den exakta kostnaden för SMP varierar beroende på ett antal faktorer, som storlek och det området av huvudet och hårbotten som behöver behandlas, stilen som du vill ha samt antalet behandlingar som behövs för att utföra proceduren. Men en exakt kostnad ges efter en kostnadsfri ej bindande konsultation.

Bleknar Pigmenten eller ändrar färg?

De pigment som används i SMP är inte desamma som används vid traditionell tatuering, så de finns ingen risk att de skulle bli gröna eller blå med tiden vilket förekommer med vanligt tatueringsbläck. Det behandlade området kommer att se mörkare ut de första dagarna efter behandlingen, men kommer därefter att bli ljusare och anta en mjukare ton. På längre sikt (4-6 år) kan de vara nödvändigt att göra en touch up behandling.

 

Spelar de någon roll vilken hårfärg jag har?

Nej, vi har utbildats i färganpassning för att matcha pigment med ditt eget hår, med hänsyn till hudton och densitet.

 

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Vi kontaktar dig inom 24 timmar för en fri konsultation.

2 + 9 =

mer om Skalp mikro pigmentering…

Upptäck de senaste nyheterna och trenderna inom skalpmikropigmentering. Läs vår blogg för att hålla dig uppdaterad och få tips om hur du kan få det mest fördelaktiga resultatet. Besök vår klinik eller kontakta oss idag och börja din resa mot en mer fyllig och tät hårväxt!